Haiku month 2016 [2/5]


Amazing poetry by a talented writer. Please read and enjoy.

Kaleidoscope of a dream

Втор дел од Хаику патувањето!
Скромна исповед: кога она што сакам да го кажам, иако скратено и стиснато, не може да се искаже со 17 слогови, почнувам да пишувам на англиски јазик. На тој начин имам простор да кажам повеќе, во исто толку слогови.

Споделете ги во коментар вашите хаику поеми, или оние кои според вас се најубави и на кои често им се навраќате.

8/29
A new way to bleed:
craving for feelings I have
never felt before.

9/29
You’re supermassive
black hole, and I just passed the
event horizon.

10/29    Short love story
We’re in love, but with
different futures in mind
that never cross paths.

11/29
Отсекогаш ми
се допаѓал звукот на
твоите прсти.

Маѓепсуваат
со вечна мелодија
се што ќе допрат.

12/29
Кај ќе ја зберев
љубовта моја ако
бев рамнодушна?

13/29
Затвореник сум
во овој твој затвор на
бескрајна љубов.

14/29    Bittersweet love

View original post 28 more words